vineri, 12 iunie 2009

Retete de îngheţată


Inghetata de cacao

1 litru lapte, 300g zahar, 5 linguri cacao, 5 oua, 3 linguri faina, 50 g unt, 200 g frisca, esenta de rom.

Se opreste o cana din lapte, restul se pune la fiert cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbensusurile se bat cu restul de zahar, se adauga cacao, faina si laptele oprit in cana. Acest amestec se toarna peste laptele care a fiert si se da la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. se adauga untul, si, dupa ce s-a racit se adauga esentele si frisca, apoi se lasa la congelator.


Inghetata de fructe RAPIDA!



500g frisca, 160g zahar, 1 lingurita zeama lamaie, 1 lingurita rom, 300 g fructe maruntite(cirese, capsune, mure, zmeura etc)

Frisca se bate cu mixerul, apoi se pun zaharul si romul. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga fructele maruntite si zeama de lamaie si se amesteca pana se omogenizeaza. apoi se baga la congelator cateva ore.

Niciun comentariu: